недеља, 10. децембар 2017.

PITA S RIBOM I ŠAMPINJONIMA

Posnih pita nikad dosta. Ovo je još jedna posna pita koja privlači pažnju svojom neobičnom kombinacijom.



           POTREBNO:

500 g kora za pitu
300 g šampinjona
300 g fileta soma ili oslića
1 glavica crvenog luka
malo ulja
50 ml belog vina
po ukusu: so, biber i mešavina biljnog začina

         PRELIV:

100 ml vode
100 ml ulja
1/2 kesice praška za pecivo

          PRIPREMA:

Iseći šampinjone na listiće, ribu na kockice a luk na sitno.

Na ulju prodinstati luk, dodati šampinjone i ribu i dinstati dok ne odmeknu.
Zaliti sa belim vinom i ostaviti otvorenu posudu da vino ispari
Začiniti po ukusu.

Za preliv prokuvati vodu i ulje, sačekati da se malo prohladi i dodati prašak za pecivo.

Podmazati pleh u kojem će se pita peći, kore podeliti tako da za svaku štrudlicu bude po 3 kore.

Svaku koru poprskati prelivom, staviti tri kore jednu na drugu, na treću na jednom kraju rasporediti fil. Kore saviti u štrudlicu i redjati u podmazan pleh.

Kad završite sa tim, svaku štrudlicu zaseći na željenu parčad, preliti sa preostalim prelivom i peći pitu u rerni zagrejanoj na 200 stepeni do rumene boj.

Pečenu pitu prohladiti, iseći i poslužiti kao posno predjelo.